nieuws

Bouw VS krimpt in juli onverwacht 0,2 procent

bouwbreed

Terwijl de woningbouw in de Verenigde Staten aantrekt, neemt het totale bouwvolume in juli juist iets af

De woningbouw liet een stijging zien van 2,3 procent in juli vergeleken met juni. Ten opzichte van een jaar eerder ligt het niveau 27,8 procent lager.
Experts verwachten dat de woningbouw de komende maanden verder uit het dal zal kruipen. Daarbij baseren zij zich op een stijging van het aantal verkopen met 3,2 procent ten opzichte van juli en 12 procent hoger dan vorig jaar.
Dat zit vooral in de utiliteitsbouw die 1,2 procent lager uitkwam. Vooral plannen voor winkelcentra en kantoren blijven op de plank liggen. Verrassend genoeg daalden ook de investeringen van de overheid met 0, 7 procent ondanks de bijna 800 miljard uit het stimuleringspakket van president Obama. Net als in Nederland kent men ook in de VS een uitgebreide bureaucratische rompslomp als het gaat om infrastructuurprojecten.

Reageer op dit artikel