nieuws

Bonden verwerpen eindbod Akzo

bouwbreed Premium

De vakbonden FNV, CNV, VHP en De Unie verwerpen het eindbod voor een nieuwe cao van verf- en chemieconcern Akzo Nobel

Zij roepen hun leden op hetzelfde te doen en in actie te komen als Akzo het bod niet verbetert. Dat zei FNV-bestuurder Ron Vos vrijdag na een bijeenkomst met vakbondsleden van de Akzo Nobel-fabriek in Delfzijl.
De bonden vroegen Akzo Nobel om een loonsverhoging van 1,5 procent en de toezegging dat er komend jaar geen werknemers worden ontslagen. Akzo wilde volgens Vos niet verder gaan dan 0,5 procent meer loon en “wat gerommel in de marge”.
“Het gaat niet alleen om het verschil in loon”, aldus Vos. “Het gaat vooral om de manier waarop er wordt onderhandeld. Akzo laat zich niets gelegen liggen aan de vakbonden. Dat kunnen wij niet accepteren.”

Reageer op dit artikel