nieuws

Akkoord over bouwplan woningen Genemuiden

bouwbreed

Na jarenlang geharrewar zijn de gemeente Zwartewaterland en de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) het eens geworden over de ontwikkeling van het deelplan Tag West in Genemuiden

Beide partijen waren deels eigenaar van de binnendijkse grond en werden het er niet over eens wie het mocht volbouwen. Nu is vastgelegd dat in Tag West 470 woningen worden gebouwd. De ontwikkelcombinatie, bestaande uit de plaatselijke bedrijven Van Dalfsen Infra, Beens Groep Bouwbedrijf Brouwer en Heutink Projectontwikkeling, gaat twee-onder-een-kap en geschakelde woningen bouwen. De gemeente geeft zelf de kavels voor vrijstaande woningen uit. Het gaat om ongeveer 3,6 hectare, waarop zo’n zeventig huizen komen. Daarnaast draagt OCG voor 100.000 euro bij aan de aanleg van een fietstunnel. De gemeente en OCG leveren allebei een kavel voor 100 euro per vierkante meter in het noorden van tag West. Dat is bestemd voor een nieuw gebouw voor de Hersteld Hervormde Kerk.

Reageer op dit artikel