nieuws

Winst Haskoningkeldert met 70 procent

bouwbreed

Royal Haskoning heeft in het eerste halfjaar een winst geboekt van slechts 1,9 miljoen euro

Het resultaat ligt 70 procent onder de prestatie van dezelfde periode vorig jaar.
De magere winst wordt mede veroorzaakt door reserveringen die het Nijmeegse ingenieursbureau heeft getroffen voor door debiteuren die door de recessie zijn getroffen. Ook de verliezen door onderbezetting en de voorzieningen voor reorganisaties hebben het resultaat negatief beïnvloed.
In een aantal van de twintig landen waar Haskoning actief is, saneert het bureau de personele sterkte. Nu nog telt de onderneming op zijn zestig kantoren 4400 medewerkers. Vooral in het segment architectuur ontmoet Haskoning slechte marktomstandigheden. Aan de ingenieurskant daarentegen is nog volop werk.
Ondanks de scherp gedaalde winst steeg in de eerste zes maanden van het jaar de omzet 3 procent. De teller bleef staan bij 182 miljoen euro.
Haskoning beschikt over een solide orderportefeuille. De werkvoorraad bedraagt 6,6 maanden. In de eerste helft van het jaar werden voor 198 miljoen euro nieuwe opdrachten genoteerd. Gezien de onzekere markt waagt Haskoning zich niet aan een prognose over de tweede helft van dit jaar.

Reageer op dit artikel