nieuws

Wandsysteem DuraGyp spaart arbeidsgang uit

bouwbreed Premium

Beter plaatmateriaal, bijpassende metal stud-profielen en nieuwe zelfborende schroeven; daarmee verbeterde Saint-Gobain Gyproc zijn wandsysteem DuraGyp

Met de aanpassingen spaart de afbouwer een arbeidsgang uit, zegt de producent uit Vianen. Schroefgaten hoeven niet meer geschuurd omdat de schroeven geen sporen achterlaten. “Dat komt door de tegenovergestelde spoed onder de kop van de schroef,” legt Roy van de Baan van Gyproc. Die spoed voert het gips af dat bij het indraaien van de schroef vrijkomt. De oude schroeven konden dat materiaal moeilijker kwijt waardoor kleine vervormingen konden ontstaan. Het plaatmateriaal uit houtvezelgipskarton heeft een stootvastheid van 35 Brinell, de eenheid waarin de stootvastheid wordt gemeten. De oudere variant had volgens de producent een stootvastheid van 27 Brinell. “Standaard gipskartonplaten hebben een stootvastheid van 19 Brinell,” vergelijkt Van de Baan. Gyproc adviseert DuraGyp voor drukke ruimtes in openbare gelegenheden.

Reageer op dit artikel