nieuws

Vijfvoudig filter weert stof uit doorslijper

bouwbreed

Een vijfvoudig filtersysteem zorgt dat er minder stof in de motoren komt van Makita’s nieuwe Dolmar-motordoorslijpers

Dat komt mede door het gebruik van olie in de filtering. Als gevolg daarvan slijten de motoren minder snel. Door een betere afstelling brengen de motoren ook minder schadelijke stoffen in het milieu. Een decompressieventiel vermindert de weerstand bij het starten van de motor met ruim 70 procent. Een rubberen bescherming van het ventiel voorkomt dat bij het aantrekken van het startkoord vuil in de motor komt. Een automatische chokeschakelaar verkleint de kans dat de motoren verzadigd raken. De machines zijn standaard voorzien van een watertoevoer die het stof laat neerslaan dat bij het slijpen vrijkomt.

Reageer op dit artikel