nieuws

Verruiming regels kamerverhuur

bouwbreed

De gemeente Den Haag heeft de mogelijkheden voor kamerverhuur verruimd

Doel is een groter aanbod aan kamers en terugdringing van het aantal malafide verhuurders in het illegale circuit. De gemeente hoopt dat door het makkelijker te maken legaal te verhuren, meer huiseigenaren zijn over te halen kamers aan te bieden. Starters, studenten, ‘expats’ en arbeidsmigranten moeten hierdoor sneller een betaalbare en goede kamer kunnen vinden, waardoor Den Haag aantrekkelijker wordt als woonstad. Voor een aantal sociaal kwetsbare wijken gelden nog wel extra beperkingen. Verantwoordelijk wethouder Marnix Norder verwacht dat de ruimere verhuurmogelijkheden ertoe leiden dat ook meer wordt geïnvesteerd in het opknappen van woningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels