nieuws

Tata noteert verliesvan 312 miljoen euro

bouwbreed Premium

Tata Steel, het moederbedrijf van staalconcern Corus, is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar in de rode cijfers beland

Oorzaak is vooral de sterk afgenomen vraag naar staal in Europa.
Het nettoverlies in het kwartaal dat eind juni afliep, bedroeg 22,39 miljard roepie (321 miljoen euro) vergeleken met een winst van ruim 39 miljard roepie een jaar eerder. De omzet daalde met ruim 46 procent tot 231,81 miljard roepie (3,3 miljard euro). Analisten hadden verwacht dat Tata Steel winst zou boeken.
De Europese staalverkoop nam in het afgelopen kwartaal met 48 procent af. Om de recessie het hoofd te bieden, schrapte Corus in januari 3500 banen, waarvan 2500 in Groot-Brittannië en achthonderd in IJmuiden. In juni kwamen daar nog eens tweeduizend extra ontslagen bovenop, voor het merendeel in Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel