nieuws

Stork compenseert crisis met besparingen

bouwbreed

Techniekconcern Stork heeft de economische malaise in de eerste helft van dit jaar grotendeels weten op te vangen met kostenbesparingen

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers.
De omzet over de eerste zes maanden bedroeg 845 miljoen euro en was daarmee exact gelijk aan de omzet in de eerste helft van vorig jaar. Het operationele bedrijfsresultaat viel terug van 75 miljoen euro een jaar eerder tot 66 miljoen euro nu. Stork heeft nog voor ruim 1,3 miljard euro aan opdrachten in de boeken.
De onderneming bestaat sinds de overname door de Britse investeerder Candover uit de divisies Technical Services en Fokker Aerospace. Beide onderdelen kampten met moeilijke marktomstandigheden. Zo verloor Technical Services 6 procent omzet die daarmee uitkwam op 543 miljoen euro.
Stork-topman Sjoerd Vollebregt: “Onvermijdelijke ontslagen in combinatie met kostenbesparingsprogramma’s hebben deels de negatieve marktontwikkelingen gecompenseerd.”

Reageer op dit artikel