nieuws

Producent Bekaert heeft last van dalende staalprijzen

bouwbreed

Producent van getrokken staaldraadproducten Bekaert heeft in de eerste helft van dit jaar behoorlijk last gehad van dalende staalprijzen

Die hebben omzet en marge onder druk gezet. Ook de dalende vraag in de bouw en automobielindustrie in vooral de volwassen markten Europa/Midden-Oosten en Verenigde Staten drukten de omzet.
Dankzij goede resultaten in Aziëen door consolidatie van twee bedrijven in Zuid-Amerika, bleef de schade voor de groep echter redelijk beperkt. De omzet daalde van 1,3 miljard in de eerste zes maanden van 2008 naar 1,2 miljard in 2009. De impact op het bedrijfsresultaat was groot. Die daalde van 145 miljoen naar 79 miljoen. Hierin zitten de lagere staalprijzen verdisconteert die het bedrijf 40 miljoen scheelde in het resultaat.
In Europa en het Midden-Oosten had Bekaert het meeste last. De omzet daalde hier 30 procent en het bedrijf schrijft in deze regio rode cijfers, min 27 miljoen. In Noord-Amerika bedroeg de omzetdaling 20 procent. Dankzij valutaeffecten bedroeg de daling netto 9 procent. Ook hier werd een negatief bedrijfsresultaat van 5 miljoen geschreven.
Deze negatieve cijfers werden echter meer dan goedgemaakt in Zuid-Amerika en vooral Aziëwaar 128 miljoen brutowinst werd behaald.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels