nieuws

Maatwerkofferte voor explosiewerende deur

bouwbreed

Een vrijblijvende offerte voor een brand- en/of explosiewerende deur is slechts minutenwerk bij InterDam Merford. De producent biedt de snelle service zeven dagen per week non-stop. Via internet.

De kracht van het G21-gamma is volgens Fiona Spoormaker van InterDam Merford dat de deuren niet alleen kwalitatief aan alle eisen op het gebied van brand- en explosiewerendheid voldoen. “Deze deur kenmerkt zich door zijn moderne vormgeving en is eenvoudig in te passen. Een opdrachtgever of architect hoeft niet meer allerlei concessies te doen aan zijn interieurontwerp.”
De G21 heeft daarnaast een groot gebruiksgemak. “De maximale openingskracht van een brand- en explosiewerende deur mag niet meer bedragen dan 20 kilo. Daardoor is vaak een duurder hydraulisch of mechanisch mechanisme nodig. Onze schuifdeuren vergen een openingskracht van slechts 5 kilo. Dat bereiken we door een speciale hefboom in het slot van de deur te verwerken met een kracht van 1 op 10 kilo. Als je met 2 kilo aan de grendel trekt, open je in feite een deur van 20 kilo.”

Groeiversneller

De site (www.g21blastdoor.nl) is begin vorige maand officieel gelanceerd. Het innovatieve offertetraject is opgenomen in het programma Groeiversnellers. Dit initiatief van het ministerie van Economische Zaken stimuleert innovatieve ontwikkelingen en helpt ambitieuze bedrijven door te groeien.
De Zwijndrechtse producent denkt met dit concept zijn marktaandeel fors te vergroten. “Voorheen waren we vooral projectmatig bezig. Daarbij hadden we het idee dat we een deel van de markt niet bereikten. Met deze site willen we ook klanten trekken die incidenteel of op korte termijn een explosiewerende deur nodig hebben.
Dit jaar verkocht InterDam circa 180 deuren. Onder andere aan het Zwitserse Cern, het Europese centrum voor nucleair onderzoek. De G21 is bestand tegen explosies die oplopen tot 2,5 bar. Ter vergelijking: 0,05 bar is al meer dan orkaankracht. De deur voldoet qua brandwerendheid aan brandwerendheidsklasse H120 (2 uur Hydrocarbon). Bij de test bleek de deur zelfs drie uur brand te weerstaan.

Verwachtingen

De meerwaarde van het zogeheten G-21 concept (de generatie brand- en explosiewerende deuren voor de 21e eeuw), zit hem volgens Spoormaker in “de combinatie van hoogwaardige gecertificeerde kwaliteitsdeuren en een toekomstgerichte marketing via internet. We willen het safe en simple houden door kwaliteit en efficiency te bieden met oog voor de wensen van de klant.”
Het aanvragen van een offerte vergt circa drie minuten. Het invullen van een aantal specificaties en kiezen van enkele opties en uitvoeringsvarianten volstaat. Binnen een paar seconden ontvangt de aanvrager vervolgens via de mail een offerte.
Sinds de lancering ontvangt de producent gemiddeld vijf elektronische offerteaanvragen per week. “We verwachten via de site dit jaar 50 deuren te verkopen en dat dit aantal zal oplopen naar 1000 in 2014.”
De productie van de G21 is volledig gestandaardiseerd en geautomatiseerd en daardoor circa 30 procent goedkoper. “De komende weken werken we aan een nog informatievere site. Alleen al om duidelijk te maken dat het prijsverschil niet ten koste gaat van de geleverde kwaliteit.”

Reageer op dit artikel