nieuws

Kozijnenproducent Synwood sluit deuren

bouwbreed Premium

Synwood stopt met de productie van kozijnen, daken, wanden, dakkapellen en trappen

Het bedrijf uit Rijssen ziet zich genoodzaakt de bedrijfsactiviteiten volledig te staken door een gebrek aan opdrachten.
Voor de 89 werknemers is ontslag aangevraagd. Synwood is met vakbonden in overleg over begeleiding van de personeelsleden van werk naar werk. In de tussentijd worden alle lopende orders afgewerkt door de huidige manschappen.
Directeur Wim Haase betreurt het dat het bedrijf zijn deuren definitief moet sluiten. Volgens hem is nog gezocht naar een overnamekandidaat, maar heeft dat niets opgeleverd. Ook een eerdere personeelsreductie heeft niet mogen baten. “Orders met voldoende marge blijven structureel uit”, aldus Haase.
Synwood werd in 1921 opgericht door Berend-Jan Roelofs en Jan Haase als de firma Roelofs en Haase. In de jaren tachtig veranderde de naam in de Roha-groep. In 2003 ging de onderneming verder als Synwood.

Reageer op dit artikel