nieuws

Koopgarantie nieuwe huizen in Achterhoek

bouwbreed

Terugkoopgarantie en korting bij aankoop moet de nieuwbouwappartementen in Ulft (Achterhoek) aantrekkelijker maken


Gemeente IJsselstreek, wooncorporatie Wonion, Planoform Vastgoedontwikkeling en MKB Vastgoed ontwikkelen gezamenlijk het nieuwe centrum. De koopvormen moeten doelgroepen aantrekken voor wie een koophuis anders moeilijk bereikbaar is, zoals starters en mensen met een krappe beurs. “Door de crisis hebben mensen meer behoefte aan zekerheid en zijn hypotheekverstrekkers voorzichtiger. De koopgarantie komt hieraan tegemoet,” aldus een woordvoerder van Wonion. De koopvormen bieden daarnaast de woningcorporatie gelegenheid een strategisch voorraadbeheer te voeren. De eerste fase van de in totaal 120 nieuwbouwappartementen gaat in oktober in de verkoop.

Reageer op dit artikel