nieuws

Hotel op terminal Eindhoven Airport

bouwbreed Premium

Eindhoven Airport gaat zijn faciliteiten uitbreiden met een hotel. Het is het eerste hotel op de luchthaven, vooral gericht op reizigers die er aankomen of vertrekken. Het gebouw komt boven op de luchthaventerminal te staan.

De terminal die een paar geleden werd opgeleverd beschikt al over voorzieningen als een restaurant en een congrescentrum. Een hotel is een langgekoesterde wens, maar Eindhoven Airport wilde eerst wachten tot het voldoende omvang had. Dat is nu het geval. Met jaarlijks ruim 1,6 miljoen passagiers moet zo’n hotel volgens directeur J. Meijs rendabel kunnen zijn. Eindhoven Airport doet zelf de projectontwikkeling en houdt het beheer in eigen hand.
De exploitatie wordt uitbesteed. Het hotel krijgt naar verwachting ongeveer 120 kamers.
De luchthaven hoopt in het najaar van 2010 te kunnen starten met de bouw.

Reageer op dit artikel