nieuws

Hefbrug als nieuw

bouwbreed Premium

Alphen aan den RijnHet groot onderhoud aan de hefbrug in Alphen aan den Rijn nadert zijn voltooiing

Op 14 oktober plaatst Sarens uit Dordrecht het brugdek weer terug. Het brugdek is ‘om de hoek’ geparkeerd in de Oude Rijn. Hoofdaannemer Hollandia uit Krimpen aan den IJssel vervangt daar de bevestiging van de aluminium rijplaten. Die zijn in 2004 aangebracht maar moeten opnieuw worden gemonteerd. De 45 millimeter dikke platen worden nu vastgezet met langere bouten. Om de bouten komt een veer die het uitzetten en krimpen van de platen door temperatuurverschillen compenseert. Gouda Chemie vernieuwt de slijtlaag. Het Gelders Straalbedrijf (GSB) uit Ochten straalt en schildert de heftorens. Kosmeoo uit Schiedam bouwt daar de steigers voor op. De steigers worden ingepakt om te voorkomen dat straalgrit en verf het water van de Gouwe vervuilen. Mennens uit Dongen vervangt de stalen hefkabels. Vogel Bouwkundig Onderhoud uit Zwijndrecht repareert het asfalt en de betonnen fundering. Na de oplevering op 18 oktober kan de hefbrug zeker tien jaar zonder onderhoud toe, verwacht opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland.

Foto: Paul Dijkstra, tekst: Jean Quist

Reageer op dit artikel