nieuws

Haags ziekenhuis Bronovo mag uitbreiden

bouwbreed

Het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag mag gaan uitbreiden met een nieuwe Spoedeisende Hulp en een huisartsenpost

Dat heeft het stadsbestuur vastgelegd in een stedenbouwkundige visie.
De toekomstvisie, die doorloopt tot 2030, biedt ook ruimte voor eventuele volgende uitbreidingen van Bronovo. Die uitbreidingen moeten dan wel aan de voorzijde van het ziekenhuis gerealiseerd worden, want in de visie is vastgelegd dat het ziekenhuis alleen daar mag bouwen. Ook mag de nieuwbouw niet hoger dan vier bouwlagen worden.
Het Bronovo-ziekenhuis kampt met ruimtegebrek door toename van het aantal patiënten. Mariëtte van Wijk, woordvoerder van het ziekenhuis, is dan ook verheugd met de beslissing van het stadsbestuur. “We zijn erg blij met deze beslissing. We kunnen nu aan de slag met het ontwikkelen van het definitieve bouwplan. Eind 2010 hopen we met de bouw te kunnen beginnen.”

Reageer op dit artikel