nieuws

Duitse productie van ijzer en staal trektaan

bouwbreed

De Duitse hoogovens hebben de afgelopen maand juli 2,69 miljoen ton ruw staal geproduceerd

Het volume ligt 7,2 procent boven de productie in juni.
Cijfers van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden wijzen uit dat de productie van ijzer en staal duidelijk aantrekt. Wel valt ten opzichte van de hoogconjunctuur in 2007 en begin 2008 bij Europa’s grootste ijzer- en staalland nog een grote achterstand weg te werken. In juli lag de staalproductie 28,8 procent achter op het volume dat in dezelfde maand van 2008 uit de ovens kwam. In juni bedroeg de achterstand echter nog 39,9 procent.
De productie van ruw ijzer bedroeg in juli in Duitsland 1,66 miljoen ton. Het volume steeg ten opzichte van juni met 13,7 procent.

Reageer op dit artikel