nieuws

Bouw ambassade VS Benoordenhout

bouwbreed

De bouw van de nieuwe Amerikaanse ambassade aan de Benoordenhoutseweg tussen Den Haag en Wassenaar kan – eindelijk – beginnen


De gemeente Wassenaar, die gaat over deze locatie bij de gemeentegrens, beschouwt de procedures als een gelopen race.
De Raad van State komt direct na de zomervakantie nog met een uitspraak in een beroepszaak van omwonenden tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Maar de gemeente laat weten niet te verwachten dat die uitspraak problemen oplevert. Deze maand wordt alvast begonnen met het kappen van bomen, het aanleggen van een bouwweg en het plaatsen van bouwhekken.
Verplaatsing van de ambassade uit de Haagse binnenstad is nodig omdat de veiligheid daar als onvoldoende wordt beschouwd. De nieuwe locatie, nabij Paleis Huis ten Bosch, zou voldoen aan de criteria van de Amerikaanse overheid voor zowel veiligheid, omvang als ligging.

Reageer op dit artikel