nieuws

Batenburg verwacht halvering nettowinst

bouwbreed

Batenburg houdt er rekening mee dit jaar nog meer arbeidsplaatsen te moeten schrappen

Het installatie- en handelsbedrijf nam al afscheid van bijna 4 procent van de ruim duizend werknemers.
Dat heeft de onderneming laten weten in een toelichting op de halfjaarcijfers.
Batenburg zag de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim 10 procent dalen tot 72 miljoen. Het bedrijfsresultaat zakte met 43 procent naar 1,4 miljoen. Onder aan de streep hielden de Rotterdammers 1,2 miljoen over, 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
Volgens Batenburg is de lagere winst een gevolg van voorzieningen voor afboekingen op voorraden en risicovolle debiteuren. Bovendien moet de handelspoot van het bedrijf genoegen nemen met lagere marges.
Voor heel 2009 verwacht Batenburg een nettowinst van circa 3 miljoen euro. Dat zou een halvering zijn ten opzichte van vorig jaar, toen 6 miljoen winst werd geboekt.
Nieuwe ingrepen in het personeelsbestand om kosten te drukken, schuwt de onderneming niet. “Wij houden daarbij echter wel rekening met het feit dat bij een opleving van de economie de vraag naar schaars technisch talent weer onverminderd groot zal zijn”, aldus de directie.

Reageer op dit artikel