nieuws

Architectenbureau DeRuiter ook duurzaam

bouwbreed Premium

Architectenbureau Paul de Ruiter heeft zelf ook een duurzaam kantoorgebouw betrokken

Voor het nieuwe kantoor aan de Amsterdamse Valschermkade in het industriegebied de Schinkel, renoveerde het bureau als ontwikkelaar een voormalige staalwerkplaats.
Bij de verbouwing tot bedrijfsverzamelgebouw is onder andere gebruik gemaakt van gerecyclede materialen volgens het cradle to cradle-principe. De gevel van het nieuwe kantoorgebouw heeft beweegbare luiken, die overdag zonwering en ’s nachts inbraakwering zijn.
Het gebouw heeft een natuurlijk klimaatsysteem, koude-/warmteopslag op 100 meter diepte in de bodem en een daglichtatrium, waardoor het zeer energiezuinig is.
Het bureau maakte eerder het ontwerp van het duurzame kantoor voor Rijkswaterstaat Zeeland en het TNT Green Office in Hoofddorp.
Vanaf 2010 zal ook het reizende expositiepaviljoen PartnerShip te bezoeken zijn.

Reageer op dit artikel