nieuws

Alternatief Pier van studenten

bouwbreed

Vijftig bouwkunde-studenten van de TU Eindhoven hebben plannen uitgewerkt voor een nieuwe Pier in Scheveningen

De aankomende technici werkten in groepen in totaal dertien plannen uit.
De plannen zijn onderdeel van een werkopdracht waarmee de studenten het bachelordeel van hun studie afsluiten. Ze dienen als voorbereiding op de masterfase. Het is gebruikelijk dat de ontwerp­opgave inhaakt op een actueel thema, zo blijkt uit een toelichting van de TU Eindhoven. Dit jaar is gekozen voor aansluiting bij de structuurvisie Den Haag 2020. De ontwerpen zijn echter oefeningen en worden dus niet uitgevoerd.
Wel worden de acht beste plannen tentoongesteld op de Pier. Dat gebeurt tot 31 augustus. Bezoekers kunnen aangeven welk ontwerp ze het beste vinden. Het plan met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. Bovendien kiest een jury van deskundigen ook nog de drie beste ontwerpen.

Reageer op dit artikel