nieuws

Ackermans & van Haaren ziet winst halveren

bouwbreed Premium

Het Belgische Ackermans & van Haaren heeft de nettowinst in het eerste half jaar zien terugvallen van 110,6 naar 50,3 miljoen euro

De bouwdeelnemingen kwamen bijna 13 miljoen lager uit. De belangrijkste contribuant aan de winst Deme, de baggeraar die voor 50 procent van Ackermans & van Haaren is, droeg een nettowinst bij van 20,7 miljoen tegen nog 32,1 miljoen in het eerste half jaar van 2008. Daar staat een bescheiden daling van de omzet van 721 naar 647 miljoen tegenover. Die daling is veroorzaakt door groot onderhoud aan vier baggerschepen en uitstel van het London Gateway project. Algemene Aannemingen Van Laere, een volle dochter, schreef rode cijfer met een verlies van 1,3 miljoentegen 1,2 miljoen winst vorig jaar.

Reageer op dit artikel