nieuws

‘Verbod flitsvergunning is niet mogelijk’

bouwbreed

Niets staat de gemeente Boekel in de weg architecten te schorsen die verkeerde aanvragen indienen voor snelle bouwvergunningen

Dat schrijft minister Van der Laan (Wonen) in antwoord op kamervragen van SP’er Hans van Leeuwen. Naar aanleiding van een bericht in Cobouwuitte het Kamerlid zijn zorgen over de manier waarop Boekel met zogenoemde flitsvergunningen omgaat. Op aandringen van de VROM-inspectie, die de werkwijze van Boekel risicovol noemde, moest de gemeente de eisen die ze stelt aan de vergunningen die ze binnen een paar uur afgeeft, aanscherpen. Boekel deed dat door sancties op te leggen aan architecten als uit steekproeven blijkt dat een aanvraag niet aan het Bouwbesluit is getoetst. Volgens de minister is daar niets mis mee, omdat de overeenkomst ‘baliebouwvergunning’ met de gemeente een privaatrechtelijke overeenkomst is. Van der Laan schrijft verder dat hij het verstrekken van flitsvergunningen niet kan verbieden.

Reageer op dit artikel