nieuws

Plan Roeleveld-Sikkes in Boedapest gaat toch door

bouwbreed

Een grootschalig plan van architectenbureau Roeleveld-Sikkes voor kantoor- en hotelontwikkeling in Boedapest gaat na een oponthoud toch van start


De bouw ervan viel eerder stil door de kredietcrisis.
Het Haagse architectenbureau, dat een eigen Hongaarse vestiging heeft, won vorig jaar september de prijsvraag voor het Kerepesi Business Park. Het betreft een plan met 80.000 vierkante meter kantoren en een viersterrenhotel met ondergrondse parkeervoorzieningen in het centrum van de Hongaarse hoofdstad. Hoofdelementen in het plan zijn vier dichte blokken die met elkaar worden verbonden door transparante zones met kantoren en horeca. In het complex zijn ook enkele groene atria opgenomen. Ontwikkelaar RE Project Development Kft. (onderdeel van de Raiffeisen Group) steekt 140 miljoen euro in het project. De bouw begint volgend jaar.

Reageer op dit artikel