nieuws

Nieuwe service bespaart reprokosten

bouwbreed

Een print van een professionele digitale tekening op A0-formaat voor 1 euro. Het is vanaf nu mogelijk bij de nieuwe repro/printservice van Portiva in samenwerking met KSB Repro/Service Point Nederland.

Via het projectbeheersysteem Bouwlogics kan de gebruiker met een paar klikken zijn prints van tekeningen digitaal bestellen.
Volgens Van Wijk gaat de Bouwlogics-gebruiker, afhankelijk van zijn huidige prijs- en contractafspraken, 30 tot 80 procent op de printkosten besparen.
De besparing is te danken aan de samenwerking die Portiva, aanbieder van het portaal Bouwlogics voor informatiebeheer van bouwprojecten, is aangegaan met reprobedrijf KSB Repro en Service Point Nederland. Dit bedrijf verwacht dat partijen uit de bouw een groot volume aan tekeningen bij hem laat printen via de nieuwe service.
Het werkt als volgt: bijvoorbeeld een architect wil cad-tekeningen laten printen op A0-formaat. Vanuit de tekeningenlijst van Bouwlogics klikt hij deze tekeningen aan, maakt een printorder (vergelijkbaar met het winkelmandjeprincipe), vult de hoeveelheden in en kiest de repropartner die voor slechts 1 euro per print het werk uitvoert. Het reprobedrijf krijgt de tekeningen als een zip-bestand aangeboden en voert het werk uit. Via een koerier of bezorgservice krijgt de besteller zijn prints dezelfde of volgende dag op kantoor of direct op de bouwplaats geleverd.
“Het bestellen van prints gebeurt nu dikwijls via de telefoon, mail of fax, hetgeen vertraging kan opleveren. Dat hoeft nu niet meer. Via het digitale bestelformulier in Bouwlogics word je ‘gedwongen’ de bestelinformatie foutloos aan te leveren. Dat scheelt over en weer communiceren en dus tijd en faalkosten”, weet Van Wijk.
De directeur van Portiva bezweert dat er niet wordt ingeleverd op printkwaliteit of levertijd. Volgens Van Wijk is er op de bouwplaats nog veel behoefte aan prints van digitale werktekeningen. “Op de bouwplaats bekijkt men niet zo snel op de laptop hoe iets uitgevoerd moet worden.”

Reageer op dit artikel