nieuws

LSI daagt OBR voor de rechter

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar LSI Project Investment heeft het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR) voor de rechter gedaagd na vastlopen van de onderhandelingen over een gemeentelijke steunmaatregel voor het project Central District.

LSI, dat diverse grondposities bezit in het gebied direct rond het centraal station, wil aan de Delftsestraat een zeer groot project bouwen. De ontwikkelaar maakt daarbij aanspraak op de erfpachtregeling die de gemeente bedacht om sleutelprojecten ondanks de crisis te laten starten.
Daarbij koopt de gemeente de grond tijdelijk terug. ”Dit plan komt in aanmerking voor die steunregeling, daar zijn we het over eens. Maar we kunnen het niet eens worden over de voorwaarden waaronder”, reageert directeur Luc Smits (LSI).
Het conflict spitst zich volgens hem toe op kredietverstrekking voor locatieontwikkeling op lange termijn. ”Inhoudelijk gaan we er maandagmiddag bij de rechter pas verder op in.”

Reageer op dit artikel