nieuws

Kort geding LSI tegen Rotterdam afgeblazen

bouwbreed Premium

Een kort geding dat projectontwikkelaar LSI Project Investment had aangespannen tegen de gemeente Rotterdam is ter elfder ure afgeblazen

Maar het geschil is nog niet opgelost.
Volgens LSI heeft de gemeente tientallen miljoenen steun toegezegd uit de pot van 200 miljoen euro die in het leven is geroepen voor het vlottrekken van sleutelprojecten. Door de grond tijdelijk terug te kopen en in erfpacht uit te geven, helpt de gemeente ontwikkelaars hun financiering rond te krijgen. Maar voor grootse plannen van LSI in het Central District heeft de gemeente uiteindelijk minder steungeld over dan verwacht. Volgens LSI-directeur Luc Smits is ondanks de ruzie sprake van ‘constructief overleg’. Net als de gemeente wil hij voorlopig niets kwijt over de zaak.

Reageer op dit artikel