nieuws

Jeugdinrichting in Rekken verbouwd

bouwbreed Premium

De justitiële jeugdinrichting Rentray in Rekken is ingrijpend uitgebreid en verbouwd

Een nieuw verblijfs -en schoolgebouw is omsloten door nieuw gevangenishekwerk. Het verblijfsgebouw valt op door de stalen dakopbouw, een zogeheten tropendak die de zonnewarmte opvangt. Het naastgelegen schoolgebouw is herkenbaar aan de frivole gevelafwerking met cementgebonden stroken in drie basiskleuren, aldus mede-aannemer WAM & Van Duren.
De bouwcombinatie R3 (WAM & Van Duren, Koopmans en Klein Poelhuis Voltman) heeft het ontwerp van IAA Architecten Almelo uitgevoerd. De acht wooneenheden in het verblijfsgebouw zijn bestemd voor 32 jongeren met ernstige gedragsproblemen en licht verstandelijk gehandicapten. Het schoolgebouw biedt vanaf het najaar 2009 plaats aan circa 120 leerlingen. Beide nieuwbouwen worden omsloten door een 5 meter hoog penitentiair hekwerk, voorzien van trillingsdetectie en aan bovenzijde stroomdraden.

Reageer op dit artikel