nieuws

Helmond krijgt tunnel onder spoor

bouwbreed Premium

Eindelijk krijgt Helmond de lang gewenste verbinding onder het spoor ter hoogte van het centraal station

Maandagmiddag presenteerde de gemeente het plan aan de bevolking.
Nu vormt de spoorlijn nog een grote barrière voor het verkeer in noordelijke en zuidelijke richting, zeker omdat het inwoneraantal en daarmee het verkeer groeit. De nieuwe, open en transparante onderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers moet die barrière opheffen en de doorstroming in de stad verbeteren.
De kosten bedragen 27 miljoen euro. De gemeente betaalt 6,2 miljoen, de rest komt uit subsidies en bijdragen van onder meer de provincie Noord-Brabant, het samenwerkingsverband Regio Eindhoven en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Reageer op dit artikel