nieuws

Hekwerken van Vialis moeten spoorovergangen veiliger maken

bouwbreed

ProRail zet hekwerken onder spoorbomen in om honderd overgangen beter te beveiligen. Het initiatief levert Vialis, dochter van Volker Wessels, een opdracht van ruim een miljoen euro op.

Het aanbrengen van de extra beveiliging volgt op een door TNO uitgevoerde proef in Deurne en Oisterwijk. In de beide Brabantse plaatsen bleken de hekken een probaat middel tegen avonturiers die bij gesloten bomen nog snel het spoor proberen over te glippen. Vorig jaar vielen bij ongelukken op spoorovergangen (exclusief zelfdodingen) achttien doden te betreuren. Het aantal aanrijdingen bedroeg 63.
“Als beheerder van de spoorweg proberen we de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen”, zegt Anna Kodde van ProRail. “Technisch kan veel. Nog belangrijker echter is goed gedrag. In het najaar voeren we een campagne om het aantal ongelukken verder terug te dringen.” De buitengewone opsporingsambtenaren zullen extra controles uitvoeren op plekken waar veel overtredingen worden vermoed.

Reageer op dit artikel