nieuws

Grote Zweedse spelers geven startschot voor Green Building Council

bouwbreed

De Zweedse bouw- en vastgoedbranche geeft het startschot voor de nieuw opgerichte Sweden Green Building Council (SGBC)

De gezamenlijke raad krijgt de opdracht om de initiatieven op het gebied van milieu, energiebesparing en duurzame aanpak te coördineren en te concretiseren en moet tevens gaan fungeren als lobbyorgaan in de politiek. Er staan twaalf oprichters achter de council, waaronder de bouwers Skanska en NCC, maar ook bijvoorbeeld de gemeentes Stockholm en Malmö, een paar grote vastgoedbeheerders, raadgever Sweco en bankier SEB. De Zweden sluiten zich met de raad aan bij de World Green Building Council.
Zweden is in de EU koploper met de bouw op basis van het milieu- en energiecertificaat Green Building, zo stelde vastgoedbrancheorganisatie Fastighetsägerna enkele maanden geleden al vast. Van de 140 in Europa volgens dit concept gelabelde gebouwen staan er honderd ofwel 70 procent op Zweedse bodem.

Reageer op dit artikel