nieuws

Fusie Ciments Francais en Italcementi afgeketst

bouwbreed

De fusie tussen Ciments Français en Italcementi gaat niet door

Dat hebben de Franse en Italiaanse cementproducenten laten weten. Volgens Italcementi-topman Carlo Pesenti ligt een groep Amerikaanse beleggers dwars. De groep bezit voor 500 miljoen dollar aan aandelen Ciments Français en eist dat zij wordt uitgekocht. “De eisen van de groep zijn echter buitensporig, onacceptabel en bovendien niet in lijn met het doel van de fusie”, aldus een teleurgestelde Pesenti. Hij beticht de Amerikaanse beleggers ervan voor snel financieel gewin te gaan en geen enkel oog te hebben voor de lange termijn. Italcementi heeft al een belang van 82 procent in Ciments Français. Met een fusie willen de bedrijven de structuur van het gehele concern vereenvoudigen. “Het is altijd duidelijk geweest dat deze samenvoeging niet onmiddellijk financieel voordeel zou opleveren”, zegt Pesenti.

Reageer op dit artikel