nieuws

Centrum Valkenburg krijgt opknapbeurt

bouwbreed Premium

Ondanks de economische crisis investeert Valkenburg aan de Geulle de komende jaren 50 miljoen euro in een opknapbeurt voor het winkelgebied in het Limburgse toeristenstadje

Daartoe besloot de gemeenteraad dinsdagavond. Het nieuwe plan moet vooral het historische karakter van Valkenburg als enige hoogteburcht in Nederland benadrukken. De transformatie betekent ook de bouw van nieuwe appartementen en winkels. In 2012 moet de bouw klaar zijn. Over een deel van de financiering bestaat nog onduidelijkheid. Burgemeester Martin Eurlings (CDA, de vader van Camiel Eurlings) is geen voorstander van verhoging van de toeristenbelasting. Maar dan moeten de ondernemers in Valkenburg wel met geld over de brug komen, zei hij gisteren.

Reageer op dit artikel