nieuws

Bouw verwacht zwaar weer op personele vlak

bouwbreed Premium

De bouw moet alle zeilen bij zetten om na afloop van de economische crisis nog voldoende personeel te hebben

Volgens het rapport ‘Schoolverlaters tussen onderwijs en arbeidsmarkt 2008’ van de universiteit van Maastricht dreigt een tekort aan technici op het niveau van middelbaar en hoger onderwijs. Het probleem speelt niet alleen in de bouw en verwante sectoren zoals de infra- en de installatiebranches, ook de auto-industrie kan op het personele vlak zwaar weer verwachten.
De bouwsector zit ondertussen niet stil. Er worden uiteenlopende initiatieven genomen om personeelstekorten te voorkomen. Variërend van leerlingbouwplaatsen voor mbo’ers, een deeltijdstudie voor middenkaderfunctionarissen en een praktijkopleiding voor ingenieurs op hbo-niveau.
Om een mogelijk tekort aan techniekdocenten op te vullen, wordt geprobeerd bouwvakkers om te scholen tot leraar.
De gehele pagina 11 staat in het teken van dit onderwerp

Reageer op dit artikel