nieuws

Amsterdam wil garages onder grachten bouwen

bouwbreed Premium

Het Amsterdamse stadsdeel Centrum wil vier parkeergarages onder water bouwen om de parkeerdruk in de binnenstad aan te pakken. Voor twee daarvan is een principeakkoord bereikt.

Zo heeft de deelraad ingestemd met een voorlopig plan voor een parkeergarage met plek voor 350 auto’s onder het Oosterdok. Tegelijkertijd werd een plan voor de bouw van een parkeergarage in het westelijk deel van het centrum bij de Singelgracht, goed voor 800 parkeerplaatsen, door zowel het stadsdeel Centrum als het stadsdeel Westerpark goedgekeurd.
Daarnaast wil het stadsdeel nog twee garages aan de Singelgracht bouwen. De één bij het Leidsche plein, de ander bij het Frederiksplein. Daarover is echter nog geen akkoord bereikt.
Ook de plannen voor de parkeergarages waarover wel een principeakkoord is bereikt, zijn nog niet definitief. Het is de bedoeling dat de bouw van de garage onder het Oosterdok in 2012 start. Maar hoeveel de plannen precies kosten, wanneer de aanbestedingsronde is en wat de bouwwijze precies wordt, is nog onbekend.
De plannen worden nu verder uitgewerkt, begin volgend jaar moet de knoop definitief doorgehakt worden volgens Erik Kolderhof, portefeuillehouder Openbare Ruimte van stadsdeel Centrum: “Ik wil het voor de verkiezingen maart volgend jaar bestuurlijk rond hebben. Dat zal inderdaad krap worden, maar we gaan er wel voor.”

Reageer op dit artikel