nieuws

Amersfoort zet plan Park Randenbroek door

bouwbreed

De gemeenteraad van Amersfoort zet de geplande ontwikkeling van het controversiële Park Randenbroek toch door


De planontwikkeling omvat de bouw van ongeveer 300 appartementen op de plek van het Elisabethziekenhuis, 64 appartementen waar nu nog het sportfondsenbad is en het asfalteren van het ijsbaanterrein. De planontwikkeling moet financiële middelen genereren voor de herhuisvesting van het ziekenhuis en het onderhoud van het naastliggende natuurlandschap.
Tegenstanders willen het ‘beekdalgebied’ helemaal niet opnieuw bebouwen of gedeeltelijk voorzien van sociale woningbouw.
Volgens de woordvoerder van Burger Partij Amersfoort (BPA) is het zonde om de groene long van Amersfoort vol te bouwen uit financiële overwegingen. “Het oude Elisabethziekenhuis was een historische vergissing”, stelt hij. “Die flats van 50 meter hoog met 800 woningen kun je ook inpassen in de stedelijke vernieuwing.”

Reageer op dit artikel