nieuws

Aanbesteding door ProRail afgeblazen

bouwbreed Premium

Vlak voordat een aannemer in het eerste weekeinde van juli aan de slag zou gaan met onderhoud aan een goederenspoorlijn op het grondgebied van de Brabantse gemeente Drimmelen, blies opdrachtgever ProRail het werk af

Een van de redenen is dat een andere aannemer bezwaar had gemaakt over het verloop van de aanbesteding. Dat was volgens een woordvoerder van ProRail aanleiding om het dossier eens opnieuw te bekijken. Toen bleek dat het aanbestedingsdossier niet compleet was, besloot ProRail dat de aanbesteding opnieuw moet gebeuren. De eerste aannemer had al voorbereidingen getroffen voor het werk, dat binnen één weekend uitgevoerd zou worden. Het werk omvat het vernieuwen van de ruim 7,5 kilometer spoor. Het ging om één van de projecten die versneld uitgevoerd worden om de gevolgen van de kredietcrisis voor de bouw te beperken. ProRail wil niet bekendmaken om welke aannemers het gaat. De aangeschafte materialen worden door ProRail vergoed.

Reageer op dit artikel