nieuws

Zweden investeert in opladingsinfra

bouwbreed

De Zweedse regering gaat initiatieven ontwikkelen voor de realisering van een landelijke batterijopladingsinfrastructuur voor elektrisch aangedreven auto’s

Dat zegt verkeersminister Åsa Torstensson toe in reactie op aanbevelingen in een door de regering aangevraagd rapport van het nationale energieagtenschap. Deze overheidsinstelling pleit ook voor een vierjarig demonstratieprogramma met elektrische auto’s. Bij de opbouw van de opladingsinfrastructuur moet rekening worden gehouden met een hoge mate van standaardisering. Daarvoor zou Zweden in Europees verband het voortouw kunnen nemen.
Torstensson reageert daarop enthousiast. ”Dit zijn interessante voorstellen en deze zullen daarom het uitgangspunt vormen voor het verdere werk aan klimaatvriendelijk vervoer.” Het demonstratieprogramma zal tussen de 25 en 50 miljoen euro vergen, schat het energieagentschap.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels