nieuws

Voorkom burn-out sleutelfiguren

bouwbreed Premium

Rendementen staan onder druk. Sleutelfiguren, wier beslissingen nog crucialer worden, staan onder druk. Zij moeten het soms met nog minder personeel zien te redden. Overspanning of, erger, een burn-out dreigt, maar dat is volgens Joyce Baay te voorkomen.

Hoewel personal coachen een effectieve manier is om sleutelpersonen niet ten onder te laten gaan, is het nog tamelijk onbekend of niet erg populair in de bouw.
Bij personal coaching krijgt de directievoerder of (project)manager ondersteuning in tijden dat de mentale werkdruk hoog is. Dat helpt voor het zelfvertrouwen bij het nemen van beslissingen. Het bedrijf laat zien dat het er voor zijn werknemer is; dat creëert vertrouwen en loyaliteit in tijden dat veel van de werknemers wordt gevraagd. Het zijn factoren die bijdragen aan een stabielere en professionelere werkhouding, wat zich vertaalt in de stijl van (project)managen. Leidinggevenden van bouwondernemingen of daaraan gerelateerde sectoren die overwegen hun werknemers te laten coachen zijn terughoudend in het bespreekbaar maken hiervan. Alsof ze gaan vertellen “je doet iets fout” in plaats van “je bent belangrijk voor ons, we gaan in je investeren en willen dus graag dat je hier nog lang blijft werken”.
In de financiële wereld of de consumentenmarkt is coachen al geruime tijd een veelgebruikte vorm van persoonlijke ontwikkeling. Met een coach ben je populair! Het is een boost voor het werknemersego. Het is ook een ideaal antwoord op veel uitdagingen waar ook de bouwsector, los van de kredietcrisis, reeds mee te maken heeft.

Contractvormen

De veranderingen in de markt waarbij nieuwe contractvormen horen, doen nu een extra beroep op de persoonlijke competenties van de technische professional. Hij moet kunnen samenwerken in de meer geïntegreerde aanpak van de planvorming, klantwensen kunnen vertalen naar de totaaloplossing, kunnen denken en spreken in de belangen van de klant en niet vanuit het specialisme of het product. Ook moet hij kunnen kijken en denken als een manager buiten het eigen technische vakspecialisme om. Thema’s die allemaal hun oorsprong vinden in de sociale dynamiek van samenwerken die een beroep doen om persoonsgebonden competenties.
Coachen is al zeer effectief gebleken als het gaat om het ontwikkelen van persoonsgebonden competenties zoals communicatieve vaardigheden, commerciële durf, weerbaarheid, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Het bijkomende voordeel is dat coachen individueel maatwerk is. Individuele trajecten zijn goedkoper en minder tijdrovend dan collectieve initiatieven. De resultaten op persoonlijk niveau ziet men uiteindelijk ook weer terug op team- en organisatieniveau. Dat maakt coachen bij uitstek een ideaal middel in tijden van beperkte opleidingsbudgetten en veel werkdruk.

Reageer op dit artikel