nieuws

Sneller bouwen bij aparte gebieden dieren

bouwbreed Premium

Provincies die bedreigde planten of dieren een apart gebied geven met ideale leefomstandigheden, hoeven straks niet steeds opnieuw ontheffingen aan te vragen als ze elders willen bouwen

In die gevallen kan een algemene ontheffing voor een bepaalde soort worden afgegeven.
Dat heeft het ministerie van Landbouw gisteren bekendgemaakt. In de provincie Flevoland wordt de nieuwe methode het eerst beproefd. In de Noordoostpolder zit op veel plaatsen de beschermde rugstreeppad. Omdat Flevoland aparte plekken maakt waar de paddensoort zich kan uitleven, geldt voor de ruimtelijke ontwikkeling in andere delen van de provincie een algehele ontheffing voor de rugstreeppad. Daar kan dan zonder procedures gebouwd worden.

Reageer op dit artikel