nieuws

Siemens verwacht veel nieuwe opdrachten

bouwbreed

Het Duitse technologieconcern Siemens verwacht de komende jaren flink te kunnen profiteren van de economische stimuleringsmaatregelen die overheden wereldwijd hebben genomen

Die moeten de komende drie jaar voor zeker 15 miljard euro aan nieuwe projecten opleveren, meldde Siemens gisteren.
Het geld dat overheden in de economie pompen, helpt zo ook Siemens te overleven in de huidige recessie. “De sterke afname van de particuliere vraag wordt door de overheidsmaatregelen op zijn minst verzacht”, stelde Siemens-topman Peter Löscher in een verklaring.
De beste mogelijkheden ziet Siemens in China, de Verenigde Staten en Duitsland.
Siemens profiteert onder meer van de verhoogde investeringen in groene technologieën, van de productie van zuinigere spaarlampen tot de ontwikkeling van windmolens. Milieuvriendelijke overheidsinvesteringen zullen Siemens naar eigen zeggen tussen 2010 en 2012 voor 6 miljard euro aan nieuwe opdrachten voorzien.

Reageer op dit artikel