nieuws

Jonge bouwers denken over infrastructuur

bouwbreed

Hoe moeten bouwers in de toekomst omgaan met infrastructuur? Die vraag moeten jongeren in de bouw tijdens de innovatiewedstrijd Roadmap2028 gaan beantwoorden. Maandag wordt er afgetrapt met een brainstormsessie.

De wedstrijd wordt georganiseerd door stichting NieuwBouw en Bloemblad Bouw, onderdeel van het innovatieberaad Mobiliteit en Water van Verkeer en Waterstaat.
Concreet gaan de jongeren – tot 35 jaar – volgende week in multidisciplinaire teams nadenken over de vraag: ‘hoe zorgen we dat we in 2028 kunnen wonen in Delfzijl of Maastricht en werken in de Randstad?’
Onderwerpen als samenwerking tussen publieke en private partijen, duurzaamheid, milieu, esthetiek, veiligheid, haalbaarheid en financiering moeten bij de plannen worden uitgelicht.
Deze zomer gaan de teams vervolgens hun conceptplan aan het bedrijfsleven presenteren. Die bedrijven kunnen het plan adopteren en zo in bezit komen van rechten op kennis en intellectueel eigendom dat in het plan wordt geformuleerd.

Inspiratiebron

Het definitieve plan wordt uiteindelijk in november tijdens de Derde Innovatiedag Mobiliteit en Water, een dag waarop het innovatieberaad Mobiliteit en Water samenkomt met belanghebbenden uit de sector, gepresenteerd.
Tom Vroemen, voorzitter van de NieuwBouw, geeft aan dat het niet het doel is dat de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd: “De plannen zijn bedoeld als inspiratiebron voor vernieuwing in de sector.”

Reageer op dit artikel