nieuws

Gevelplaat breekt van faculteitsgebouw

bouwbreed

Van het in maart geopende gebouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht is afgelopen week een glazen gevelplaat naar beneden gevallen. Schoolbestuur, bouwer en architect onderzoeken de oorzaak.

Armand Landman
De groene gevelplaat had een oppervlakte van ongeveer 2 vierkante meter en viel vanaf de zesde verdieping op het dak van een lager gelegen deel van het faculteitsgebouw. De omgeving is uit voorzorg afgezet, al acht het faculteitsbestuur de kans op herhaling klein.
Wel overweegt de hogeschool om een tijdelijke overkapping aan te brengen om in de toekomst loslatende platen te kunnen opvangen.
Het nieuwe onderwijsgebouw met een opvallend gekleurde gevel is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam en werd gebouwd door J.P. Van Esteren. De gekleurde gevelplaten van gehard glas werden geleverd door Saint Gobain. Hoofdconstructeur was Royal Haskoning.
Een woordvoerder van Ector Hoogstad Architecten wil weinig kwijt over het voorval. “We onderzoeken samen met het bestuur van de hogeschool, de bouwer en de leverancier van de gevelplaten de oorzaak. De uitkomst daarvan kan nog wel even op zich laten wachten. Om speculaties tegen te gaan, willen we eerst duidelijkheid voordat we verdere mededelingen doen.”
Bij J.P. Van Eesteren was niemand bereikbaar voor commentaar.
In maart van dit werd het opvallende gebouw, dat lijkt opgetild van de grond en rust op schuin geplaatste kolommen, geopend door prinses Máxima.

Reageer op dit artikel