nieuws

Dwangsom opgelegd voor Drents zandzuigbedrijf

bouwbreed

Zandzuigbedrijf Gasselte is op de vingers getikt door de provincie Drenthe. Bij twee periodieke controles van de ontgrondingsvergunning in 2008 constateerden de toezichthouders dat bij het exploiteren van de zandwinput in Gasselte overtredingen zijn gemaakt.

Bij de controles bleek onder andere dat het verplichte talud op plaatsen te steil af liep. Bovendien lag de insteek van de zandwinput volgens de toezichthouders op minder dan 15 meter van de grens van het ontgrondingsgebied.
Directeur Zeldenrust van het zandzuigbedrijf Gasselte heeft door middel van een zienswijze laten weten het niet eens te zijn met verwijten. Hij stelt dat de constateringen onjuist zijn. Ondanks de zienswijze legt de provincie het bedrijf een dwangsom op van 5000 euro per week die maximaal kan oplopen tot 30.000 euro. Gasselte BV heeft twee maanden de tijd om de overtreding ongedaan te maken.
De zandwinput in Gasselte heeft een inhoud van 1,5 miljoen kubieke meter. Ruim 90 procent van het grove industriezand is al gewonnen. De zandwinning in Gasselte draagt zorg voor ongeveer 300.000 ton zand per jaar.

Reageer op dit artikel