nieuws

Curator: Snelle doorstart vanHillen 0x26 Roosen zeer onzeker

bouwbreed

De kans op een snelle en succesvolle doorstart van Hillen 0x26 Roosen slinkt. Dat zegt de curator van de failliete bouwonderneming uit Amsterdam.

Onderhandelingen kosten meer tijd dan verwacht

Volgens curator Lucas van Eeghen nemen de onderhandelingen met betrokken partijen veel meer tijd in beslag dan hij van tevoren had ingeschat. De hoop op een snelle doorstart heeft hij daarom laten varen.
“Wat mij betreft was het al lang rond geweest, maar ik kan geen ijzer met handen breken”, laat hij weten.
Van Eeghen sluit intussen niet uit dat er helemaal geen doorstart komt. “Het is geen kwestie van willen, want de wil is er wel. Maar het gaat er ook om of je als bedrijf risico’s durft te nemen en kansen ziet. Of een doorstart gaat lukken, weet ik niet. Ik kan niet in de harten van de ondernemers kijken.”
Geïnteresseerde bedrijven proberen momenteel inzicht te krijgen in de lopende projecten van Hillen 0x26 Roosen – en de verwachte kosten en opbrengsten daarvan. Hulp krijgen ze daarbij van medewerkers van het bouwbedrijf, die door de faillissementsuitkering deze maand nog beschikbaar zijn voor hand- en spandiensten.
Onder meer de Amsterdamse aannemer Van der Leij en investeerder Scheybeeck zouden zich bij de curator hebben gemeld. Beiden zijn niet onbekend met Hillen 0x26 Roosen. Scheybeeck, eigenaar van Smit’s bouwbedrijf (SBB), nam vlak voor het faillissement nog 22 appartementen in aanbouw over van de bouwer. Scheybeeck investeerde ook al eerder in het projectontwikkelingsbedrijf van Hillen 0x26 Roosen.
Van der Leij startte vorig jaar samen met Hillen 0x26 Roosen het bedrijf Urbouw, dat zich richt op stedelijke vernieuwing.
Aan tafel bij Van Eeghen zit ook NPM Capital, grootaandeelhouder van Hillen 0x26 Roosen. De durfkapitalist breidde begin vorig jaar zijn belang in de bouwer uit van 35 naar 50 procent. Daarmee bood NPM het bedrijf steun na het geldverslindende Bos- en Lommerdebacle.

Stilgelegd

Alle lopende projecten van Hillen 0x26 Roosen zijn inmiddels stilgelegd, aldus de curator. De bouwer werkte onder meer aan het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam, de Stadsgehoorzaal in Leiden en het hoofdkantoor van PricewaterhouseCoopers (PwC) aan de A4.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels