nieuws

Boulevard Scheveningen aangepakt

bouwbreed

De gemeente Den Haag is deze week de aanbestedingsprocedure begonnen voor de vernieuwing van de Scheveningse boulevard.

Niet alleen is de huidige inrichting verouderd en te versnipperd, maar voldoet ook de onderliggende dijk niet meer als adequate zeewering. Met de stijging van de zeespiegel worden ook de eisen aan de zeewering in Nederland hoger. Daardoor ontstaan op de lange termijn veiligheidsproblemen met de dijk in Scheveningen.
De gemeente wil daarbij ook op korte termijn de boulevard die op de zeewering ligt opknappen. De twee plannen zijn nu samengevoegd en als integrale opdracht in de markt gezet.
Het inrichtingsontwerp lig er al: De kustlijn moet een golvende beweging maken. Met name langzaam verkeer, zoals fietsers, voetgangers en skaters, krijgt de ruimte. Het project is onderdeel van een groter herstructureringsprogramma. Zo krijgt de naastgelegen haven ook een opknapbeurt. De tweede binnenhaven wordt heringericht. Zo ontstaat ruimte voor appartementen, winkels en horeca. Mogelijk krijgt Scheveningen ook een popmuseum.

Reageer op dit artikel