nieuws

UNStudio brengt nieuwe vorm van hoogbouw naar Frankfurt

bouwbreed

Het Amsterdamse architectenbureau UNStudio van Ben van Berkel gaat een 110 meter hoge hoteltoren bouwen in Frankfurt am Main. De Amsterdammers wonnen de prijsvraag die was uitgeschreven door de Frankfurter ontwikkelaar Vivico Real Estate.

In de Grand Hyatt-toren wordt een vijf-sterren-plus hotel ondergebracht met 405 kamers en suites, een balzaal, spa, diverse restaurants, een lobbybar en een Sky Lounge op de bovenste verdieping. De toren telt dertig verdiepingen en heeft een vloeroppervlak van ruim 54.000 vierkante meter. Bij het hotel hoort een congrescentrum dat ook deel uit maakt van het ontwerp.
Volgens Van Berkel weerspiegelt het ontwerp het kosmopolitische karakter en de diversiteit van Frankfurt: ”Het gebouw heeft drie verschillende façades die afgestemd zijn op de verschillende aspecten van de stad. De toren heeft verschillende verschijningsvormen afhankelijk van het perspectief waaruit het wordt waargenomen. Soms lijkt het een dunne naald, dan weer breed en recht, of complex met een lichte draaiing.”
De jury meent dat de toren een nieuwe vorm van hoogbouw laat zien die nog niet bestaat in Frankfurt. Het hotel vormt de entree van de nieuwe stadswijk Europa Viertel. Het ontwerp sluit goed aan bij de omgeving. Nog niet bekend is wanneer de bouw van start gaat. In totaal presenteerden zes architecten hun ideeën voor de hoteltoren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels