nieuws

Trainingsaccommodatie in Arnhem dringend gewenst

bouwbreed

Sportkoepel NOCNSF wil een nieuwe trainingsaccommodatie bouwen op sportcentrum Papendal. De bouw van de trainingsaccommodatie, met als naam Arnhem Hal, begint eind dit jaar, althans als de gemeente Arnhem en het Rijk financieel inspringen.

Volgens technisch-directeur Maurits Hendriks van NOCNSF schommelen de totale kosten van de hal rond de 22 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft al 7,5 miljoen euro toegezegd, onder voorwaarde dat ook het Rijk en de gemeente meebetalen. Die toezegging van de provincie is onderdeel van het pakket van maatregelen tegen de economische crisis, laat provinciaal woordvoerder Droste weten.
Of de gemeente Arnhem financieel inspringt, is nog onzeker. Het college heeft daar volgens woordvoerder Kuil nog geen beslissing over genomen. Hoofd facilitaire dienst Jochem Schellens van de sportkoepel heeft goede hoop dat het Rijk en de gemeente Arnhem financieel meedoen. Als dat inderdaad lukt, zal de aanbestedingsronde direct na de zomer beginnen.
Het gebouw krijgt drie etages en wordt 21.000 vierkante meter groot. Het biedt ruimte aan atletiek, badminton, handbal, taekwondo en schermen. De bouw duurt ongeveer anderhalf jaar. De Arnhem Hal moet eind 2011 gebruiksklaar zijn.
Volgens Schellens van de sportkoepel is het nieuwe trainingsaccommodatie nodig omdat de sporters in de huidige accommodaties ‘met de benen buitenbord hangen’ en meer ruimte nodig hebben.

Reageer op dit artikel