nieuws

Skanska en Fortum in duurzaam project

bouwbreed

Bouwconcern Skanska en energieconcern Fortum stappen in een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van oplossingen en technieken voor duurzame stedebouwprojecten

Dat doen de Zweedse en Finse partner onder de noemer Sustainable Urban Living. De aanzet wordt op staande voet gegeven bij de bouw van een nieuw hoofdkantoor van Skanska in Stockholm. Fortum plaatst hier zonnepanelen op het dak voor het opladen van een elektrische auto en de verlichting in het trappenhuis. Fortum is ervan overtuigd dat gebouwen in de toekomst niet alleen energie zullen verbruiken maar ook zelf zullen produceren. Skanska zegt het daarmee eens te zijn en ziet het hoofdkantoor in het centrum van Stockholm als een mooie kans om de theorie in de praktijk te testen. “We zijn vastbesloten om een wereldwijd leidende positie te veroveren op het gebied van milieudoelmatige bouw,” licht het concern toe.

Reageer op dit artikel