nieuws

Siemens bouwt schone elektriciteitscentrale

bouwbreed

Siemens Energy gaat in opdracht van Econogen (Eneco en Dong Energy) in het Rotterdamse Europoort-gebied een gasgestookte elektriciteitscentrale bouwen

Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. De centrale, met een vermogen van 870 megawatt, zal eind 2011 in gebruik worden genomen en gaat stroom leveren voor ongeveer twee miljoen huishoudens. De opdracht, die ook voorziet in een onderhoudscontract met een lange termijn, heeft een waarde van bijna 700 miljoen euro, aldus Siemens.
NEM zal de ketelbouw voor zijn rekening nemen. Bouwconcern BAM legt de koelwaterkringloop aan. Siemens-topman Martin van Pernis toont zich verheugd met de opdracht. “Dit project laat zien dat zelfs in deze moeilijke economische tijden, klanten bereid zijn om zulke elektriciteitscentrales te bouwen.” Siemens was eerder betrokken bij de bouw van drie gasgestookte centrales in Vlissingen en Rotterdam.

Reageer op dit artikel